Pressmeddelande – juli 2020

Efter 23 års entreprenörsägande av grundaren och VD Peter Thomsen har Consignor Group fått stöd från Francisco Partners.

Consignor Group är ett ledande nordiskt mjukvaruföretag med ett tydligt fokus på leveranshanteringslösningar för den blomstrande e-handelsindustrin och industriföretag.

”Våra kunder är bland världens mest framgångsrika e-handels- och industriföretag och de förväntar sig att Consignor kan fortsätta växa och utvecklas för att stödja dem med komplexiteten i leveranshanteringen för deras nuvarande och framtida tillväxtambitioner. Vår nya partner har en djupgående branschinsikt och finansiella resurser för att göra det. Jag är så glad att hjälpa våra kunder med stöd från Francisco Partners “- säger grundare och VD för Consignor Peter Thomsen.

Peter Thomsen kommer att fortsätta som VD och en 30% aktieägare i Consignor Group.

”Consignor har byggt ett mjukvaruföretag med en avundsvärd marknadsposition och en stark kundbas” kommenterade Petri Oksanen, Partner på Francisco Partners, som kommer att gå med i Consignors styrelse. “Vi är glada över att stödja teamet när de går in i denna nästa fas av tillväxt med ett öga för att påskynda Consignors utveckling både organiskt och genom förvärv.”

“Vi är entusiastiska över att arbeta tillsammans med Peter och hans team och är övertygade om att de är rätt plattform att backa inom det här spännande området”, tillägger Mario Razzini, senior chef vid Francisco Partners, som också kommer att gå med i Consignors styrelse.

Consignor rådgavs av EY i London och Grette i Oslo. Francisco Partners fick råd av Arma Partners i London och Aabø-Evensen i Oslo.

Om Consignor Group

Consignor stödjer sina kunders leveransprocesser genom att göra det enklare, snabbare och kostnadseffektivare att skicka ordrar till kunder och genom att göra leverans till en konkurrensfördel. Consignor fokuserar specifikt på Delivery Management, genom att tillhandahålla världens största transportörsbibliotek, samt att integrera avsändarnas webbplatser och lager med deras kunder.

Consignor supportar sina kunder från kontor i Oslo, Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn, Århus, Bukarest, London och Atlanta. Med mer än 170 anställda har Consignor vuxit till att bli en av de ledande leverantörerna av leveranshanteringsprogramvara.

For more information, please visit www.consignor.com/consignor-news/

För mer information, besök www.consignor.com/consignor-news/

Om Francisco Partners

Francisco Partners är ett ledande globalt private equity-företag som specialiserat sig på investeringar i teknik och teknik-orienterade företag. Sedan lanseringen för 20 år sedan har Francisco Partners samlat in ungefär 24 miljarder dollar i investerande kapital och investerat i mer än 300 teknikföretag, vilket gör dem till en av de mest aktiva och långsiktiga investerarna i teknologibranschen. Företaget investerar i möjligheter där dess djupa sektorkunskap och operativa expertis kan hjälpa företag att förverkliga sin fulla potential.

För mer information om Francisco Partners, besök www.franciscopartners.com

Kontakter

Consignor Group – peter.thomsen@consignor.com

eller

Francisco Partners – press@franciscopartners.com